سرهنگ پاسدار مهران مرادی جانشین فرمانده سپاه حضرت قمربنیهاشم (ع) چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با
جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: قرارگاه جوادالائمه از سال گذشته توسط سپاه درقالب ۶ گام افتتاح شده که در استان چهارمحال و بختیاری در پنج محله آسیب دیده که قبلا توسط سپاه شناسایی شدند فعالیت میکند، البته در برخی از این محلات مانند محلهای در شهرستان بروجن و همچنین محلهای در شهرکرد سال گذشته تجربه اجرایی داشته اما در بقیه محلات چنین تجربهایی را نداریم.
وی با بیان اینکه این پنج محله در شهرستانهای فارسان، شهرکرد، بروجن، بن و سامان واقع شدهاند افزود: طی این ۶ گام قرار بر این است که این محلات که به لحاظ توزیع و مصرف مواد مخدر جزء محلات آسیبدیده سطح استان هستند به صورت پایلوت اقدامات فرهنگی، بهداشت و درمان، سازندگی، اقدامات اطلاعاتی و برخوردی انجام شود تا بتوانیم در پایان طرح محلات پاکی را تحویل دهیم.
مرادی با تاکید بر اینکه طی جلساتی در استانداری که با حضور استاندار، فرمانداران شهرستانها و فرماندهان نواحی مقاومت بسیج برگزار، قرار بر این شد فرمانداران شهرستانهای پنجگانه بهعنوان مسئولین میدانی این طرح برای هماهنگی دستگاههای اداری و همکاری در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهند و گزارشی را در جلسهای برای استاندار و اعضای جلسه اعلام کنند.
جانشین فرمانده سپاه حضرت قمربنیهاشم (ع) چهارمحال و بختیاری بیان داشت: به غیر از فعالیت ادارات، سپاه در این راستا بودجهایی را درقالب طرح کرامت در نظر گرفته است و امسال ابلاغ شده که به غیر از فعالیتهای فرهنگی گستردهایی که در این مناطق درحال انجام است قرار بر این شد که سپاه مبلغ ۲۲۰ میلیون تومان آورده در هر یک از این محلات داشته باشد که بالغ بر ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان است و مابهازای همین مبلغ را هم استانداری از محل وزارت کشور تامین کند تا بتوانیم در این محلات زیرساختهایی را ایجاد کنیم.
مرادی با اشاره به اینکه ایجاد پارک محله برای کودکان آن محله، ایجاد خانه عالم، پایگاه فرهنگی، ایجاد جاده و آسفالت کوچهها و موسسات فرهنگی که قرار است در این کوچهها احداث شود ازجمله این اقدامات هستند تاکید کرد: در دو محله در شهرستانهای شهرکرد و بروجن به دلیل تجربیات سالهای گذشته اقدامات زیرساختی بهتری ایجاد شده که شاهد اتفاقات خوبی هستیم و منجر به شناسایی مصرفکنندگان مواد مخدر محلات شد همچنین موفق به معرفی این افراد به مراکز و کمپهای ترک اعتیاد شدیم، همچنین شناسایی توزیعکنندگان مواد مخدر در این محلات را داشتیم که توسط نیروی انتظامی صورت گرفت و بعد از تذکرات نیروی انتظامی اقدام به برخورد جدی و قاطع با این افراد میکند.
وی با تاکید بر اینکه محلات دیگر هم در گامهای دوم و سوم قرار گرفتند اضافه کرد: اگر وحدت رویه در اقدامات داشته باشیم و دستگاهها و مراکز در یک قرارگاه واحد فعالیت کنند و از موازیکاری پرهیز کنند شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود.
جانشین فرمانده سپاه حضرت قمربنیهاشم (ع) چهارمحال و بختیاری ادامه داد: اما مشکلی که در بحث مبارزه با مواد مخدر در کشور و بعضا در استان ما وجود دارد این است که دستگاهها بدون یک وحدت رویه اقداماتی را انجام میدهند که این اقدامات یا شکل هم هستند و موازیکاری بوده و یا اینکه در تقابل با هم بوده و یکدیگر را خنثی میکنند و از همین رو سپاه درصدد ایجاد قرارگاه جوادالائمه برآمد که بتواند همه اقدامات و طرحهای استان و خارج از استان را زیر چتر این قرارگاه بیاورد که در یک قرارگاه مرکزی اقدام و تصمیمگیری صورت بگیرد.
مرادی افزود: بعد از اجرای طرح قرارگاه جواد الائمه شاهد اتفاقات خوبی هستیم، همچنین شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استانداری هم کمیتههای چهارگانه خودش را با کمیتههای چهارگانه قرارگاه جوادالائمه هماهنگ کرده که این کمیتهها شامل معاونت فرهنگی-اجتماعی سپاه، معاونت بهداشت و درمان، معاونت بسیج سازندگی و معاونت اطلاعات هست.
وی با تاکید بر اینکه در محلات پرخطر دو شهرستان بروجن و شهرکرد به دنبال ایجاد فضای فرهنگی هستیم، به این ترتیب که در این محلها یک روحانی ثابت معین کردیم که مستقر هستند و ارتباط خوبی با مردم آنجا دارند، همچنین پایگاههای بسیج که مستقر شدند اقدام به کارهای فرهنگی کرده، مهدکودک و محلهای بازی و ایجاد کلاسهای آموزشی و استخر رایگان برای کودکان و نوجوانان، این محلات ازجمله دیگر اقدامات این قرارگاه است.
مرادی افزود: افرادی برای ترک مواد مخدر به کمپ معرفی میشوند، همچنین برای دریافت وام اشتغالزایی سپاه اقدام به معرفی این خانوادههای آسیبدیده میکند تا بتوانند شغلی داشته باشند، این طرح میتواند طرح موفقی باشد اگر همه کمک کنند و فرمانداران بهعنوان مسئولین امر بتوانند کمک کنند.
وی با اشاره به اینکه ما به دنبال این هستیم که اقدامات فرهنگی و زیرساختی در بقیه محلات هم صورت بگیرد که در بین مردم شاعبه پیش نیاید و سعی ما بر این است که اقدامات به گستردگی کل محلات باشد اضافه کرد: این کار درستی نیست که بخواهیم فرزندان بقیه خانوادهها را در کنار این خانوادههای آسیبدیده قرار دهیم و نمیتوان برنامه را مشترکا انجام داد.
جانشین فرمانده سپاه حضرت قمربنیهاشم (ع) چهارمحال و بختیاری با اشاره به سخن رهبر معظم انقلاب درخصوص مهاجرین و اینکه اینها همگی عیال ما هستند خاطرنشان کرد: همه افرادی که در کشور هستند و آسیب دیدند را باید حمایت کنیم چون این مشکل ممکن است در آینده گریبان خودمان را بگیرد و اگر ما نتوانیم جلوی ناهنجاریها را بگیریم تبعات آن آسیب، دامنگیر خود ما خواهد شد.
مرادی اضافه کرد: این قرارگاه یک سال وارد عمل شده و سپاه یک سال است که اقداماتش را در این زمینه آغاز کرده اما هنوز برای تاثیر زمان لازم است چون ساکنان این محلهها هم از فقر مالی و هم از فقر فرهنگی رنج میبرند و اگر به این افراد با نگاه حاشیهنشین نگاه کنیم عملا آنها را ترد کرده ایم و با این شرایط آنها نیز خود را ترد میکنند و به این ترتیب مشکل چند برابر می شود.
وی بیان داشت: هر جایی که مردم پای کار بیایند مشکلات حل میشود یادآور شد: در این راستا ما اقدام به شناسایی معتمدین این محلها کردیم تا به این ترتیب این بلا و آسیب از این محلات برطرف شود.
مرادی در انتها گفت: این موضوع که مردم پای کار بیایند، از حاشیه به متن آورده شوند و آنها را از خودمان ببینیم بخش زیادی از مشکلات حل میشود و بسیاری از این افراد امیدوار به زندگی میشوند و طرح بسیار بهتر پیش خواهد رفت کما اینکه در سایر قسمتها در کشور با اجرای این طرح مشکلات حل شده است.
انتهای پیام/۱۰۲۶ج